5-1-2014 kerstvakantie van Jet

Kerstvakantie

De foto's geven een impressie van de invulling van Jet haar kerstvakantie.

Voor Jet begon haar vakantie met slapen onder het bureau terwijl ik de boekhouding deed. Het liefst ligt ze languit in haar eentje op de matras. Maar samen met Pien vindt ze ook gezellig, al moeten ze dan wel allebei op een rolletje liggen om het passend te maken.

Nadat de boekhouding eindelijk klaar was, genoten Jet en ik samen van de houtkachel. Het zitten op de grond is voor haar een uitnodiging om bij of tegen je aan te komen liggen. Dat doet ze niet alleen bij mij, maar ook met volle overgave bij mijn nichtje.
Hoe gezellig Jet alle mensen tijdens kerst ook vond, het was daarna duidelijk dat ze daarna toe was aan bijslapen. Op haar witte kop tekenen de wallen zich extra snel af.

Voor de kerstdagen had Jet nog twee wandelafspraken. De eerste was met Babs, met als doel haar zien zonder spanning en geluid. Babs is een jonge Golden Retriever die de basiscursus volgt. Jet had haar nog niet eerder gezien. Nadat Jet Babs aan de overkant van het parkeerterrein had gezien en er zelf voor had gekozen te gaan snuffelen, bedacht ik dat voor ons het oefendoel al gehaald was. Op dat moment kwamen 2 joggers in onze richting en waren de beruchte druppel. Jet trok een sprintje, deed 1 blaf en kwam daarna naar me terug. Zonder de opwinding van het uitstappen aan het begin van de wandeling en het zien van Babs op ongeveer 80 meter, had ze de joggers waarschijnlijk kunnen hebben. Nu kwam het te snel op elkaar. Daarna hebben we een stuk uit zicht van Babs gelopen om te ontladen.
Het tweede deel ging naar wens. Jet zag Babs en was ontspannen genoeg om ondertussen een zoekspel te doen. Bijna bij de auto bedacht ik me dat het genoeg was en ik de wandeling hiermee af ging sluiten. Op dat moment kwamen er 2 honden de hoek om rennen. Al was de afstand groot (ongeveer 100 meter), Jet haar emmertje zat vol en gaf 1 losse blaf.

De dag erna had Jet een wandelafspraak met Kyra. Vooraf wist ik al dat het mooier zou zijn als er een slaapdag tussen had gezeten voor Jet, maar het kwam niet anders uit met de agenda's. Het was te merken dat Jet haar lontje korter was. Ondanks dat ze Kyra vanaf de auto had geroken, was het zien van Kyra die stil stond en onze kant opkeek teveel, waardoor ze blafte.
Op hele ruime afstand zijn we achter Kyra aan gelopen. Door het slingerpad was Kyra stukken uit het zicht. De momenten dat Jet haar zag, keek ze en ging daarna verder met snuffelen.
Op een gegeven moment stond Jet uit zichzelf stil en bekeek ze hoe Sara en Kyra weg liepen. Na een paar minuten kwam ze uit zichzelf bij me terug. Dit was een prachtig ervaring en een goed moment om haar los te doen. Ze rende in de richting van Kyra en kwam daarna weer terug. Ik ging er vanuit dat ze Kyra ondertussen gevonden had, maar dat bleek achteraf niet het geval. Pas na een minuut of 5 kwamen we in elkaars buurt. Kyra en Jet troffen elkaar om een hoek, dat kwam heel mooi uit. Achteraf bleek Jet precies op de plekken de bosjes in te zijn gegaan, waar Kyra ook gelopen had. Samen zijn we terug geslenterd naar de auto.