8-2-2014 Pien en Jet -bench

Pien en Jet
Pien is de laatste maand echt ouder geworden, dat merkt Jet schijnbaar ook. Laatst gromde Jet naar Pien omdat ze langs liep terwijl Jet een kluif had. Wij zaten er naast en keken er vol verbazing naar, dit was nog niet eerder gebeurt. Pien negeerde het volledig. Een dag later waren de rollen omgedraaid. Pien gromde naar Jet, terwijl ze iets aan het eten was. Het leek dat er iets vereffend moest worden.
Het was opvallend omdat Jet meerdere keren per dag dicht naast Pien staat als ik haar eten geef. Ze wacht geduldig tot ze aan het eind de kruimels op mag eten. Ook de kat doet soms mee.
In haar bescheidenheid trekt Pien zich steeds meer terug. Was ze voorheen nog te porren om naast Jet op de matras te liggen, nu wil ze dat bijna niet meer. Dat zal ongetwijfeld met haar zwakkere achterhand en motoriek te maken hebben. Om Pien (en mezelf) nu toch de gelegenheid te geven om onder het bureau aan mijn voeten te liggen, lok ik Jet van de matras. Dat vindt ze niet leuk, maar ze schikt zich er wel naar. Ze gaat daarna liever naast mij op de houten vloer liggen, dan een halve meter verderop op haar kussen in de bench.

Bench
Sinds oktober gaat Jet overdag niet meer in de bench. Wel als wij weg gaan, als ze heel vies en nat is na het spelen en tijdens de lessen als Paul niet thuis is. Naar mijn idee mist ze soms wel haar diepe slaapmoment overdag. De beste remedie is dat ik een periode stil zit, zodat zij diep weg kan zakken.
Voor het slapen loopt ze nu regelmatig naar de matras of kussen in plaats van de bench in. Ik kies er toch voor om haar 's nachts in de bench te houden. Omdat Pien er 's nachts uit moet om te plassen voorkomt de bench onrust bij Jet. In de bench kijkt ze alleen met een half oog. Uit de bench verwacht ik dat het een uitgebreide begroeting wordt.