28-2-2014 oefenwandeling

Oefenwandeling

Na 4 dagen zonder honden, stond vandaag een oefenwandeling met Loki en Mads op de agenda. Ondanks een vooraf geplande route en volgorde, verliep de start van de wandeling anders. Terwijl Jet op een stuk weiland aan het snuffelen was, liep een Vizsla naast de fiets ons tegemoet. Een tegemoet komende hond is voor Jet al spannend, laat staan in draf en in een rechte lijn op haar af. Ondanks dat te zien was dat de Vizsla het ook spannend vond, fietste de eigenaar door. Jet stond op haar achterpoten te blaffen en ik deed mijn best haar aan de 10 meter lijn, in de glibberige klei te houden. Nadat de hond voorbij was, werd Jet stil en heeft ze het duo nog even na gekeken. We zijn een stuk van de geplande route af gelopen zodat Jet kon herstellen. Dat deed ze snel.

Loki liep voorop, daar achter Mads en Jet sloot de rij. Ik was de anderen bij de start uit zicht verloren. Jet had ze echter snel in haar neus en speurde fanatiek het spoor af, ook over de stoeptegels. Ze bleef een paar keer staan (met de honden tussendoor even uit zicht) om naar Mads te kijken, met opgetrokken voorpoot, maar stil. Ze kwam een paar keer uit zichzelf bij me terug en ik heb een paar keer samen met haar gekeken door naast haar te staan of zitten. Het doel en leermoment met Mads was helemaal geslaagd. Om te voorkomen dat het minder goed ging, ben ik opzij gelopen zodat Mads uit zicht was en Loki in beeld kwam.

Ook naar Loki bleef ze stil en keer ze meerdere keren terwijl ze stond. De laatste keer was op het randje van blaffen, omdat Loki op hele ruime afstand in onze richting liep. Gelukkig loste Hilma het voor ons op, door Loki bij zich te roepen. Het laatste stuk terug kon Jet het hebben dat Loki achter ons liep.

Als afsluiting heeft Jet naar Loki gekeken vanuit de auto, stil! Om dat voor elkaar te krijgen, was ik wel naar de overkant van de parkeerplaats gereden. Kortom een geslaagde oefenwandeling voor Jet!