29-3-2014 Jet en Stip

Jet en Stip

Ondanks dat Jet en Stip verschillen in formaat, kunnen ze erg leuk samen spelen! Behalve de pups, is dit de enige kleinere hond waarmee Jet gelijkwaardig kan spelen. De meeste kleinere honden kunnen Jet haar uitnodiging met haar voorpoot op hun schoft niet waarderen, wat begrijpelijk is. Maar Stip kan dat als stoere Franse Bulldog wel hebben.
Stip is de gangmaker en de rustbrenger. Hij is degene die het eerste gaat snuffelen tussen het spelen door.
Tussendoor hebben ze beide verplicht pauze gehad in het leslokaal, aan de lijn met een kluif. Voor Jet was dit een uitdaging, omdat ze graag naar Stip wilde. Ook nu hielp Stip haar door fanatiek te kluiven en geen aandacht aan Jet te schenken. Voor Jet een mooi oefenmoment.
Een ander waardevol oefenmoment was het zien van de andere honden uit de groep. Met Nika en Manny heeft ze door het hek gesnuffeld, die waren zo aardig om naar Jet toe te komen lopen. Daarna heeft ze met beide even kort gespeeld.
Het topmoment van de avond was dat ze Makker het veld op heeft zien lopen terwijl ze beide aan de lijn waren. Jet heeft gekeken, maar bleef stil! Ondanks dat Makker tot haar favoriete speelhonden behoort. Vanaf het veld hebben Jet en ik nog een minuut of 5 naar de andere honden gekeken. Waarbij Jet er zelf voor koos om te gaan zitten. Een leerzame en mooie ervaring!