8-5-2014 naamlint

Naamlint

De meeste eigenaren kiezen voor een penning om hun hond te voorzien van zijn naam en hun eigen 06 nummer. Voor het geval hij er voor kiest om zonder jou om stap te gaan en er voor te zorgen dat een vreemde ook weet wie jou hond is en jou kan bereiken. Een chip is alleen leesbaar voor de professionals met een chipreader.
De penning is duurzaam en goed leesbaar. Maar mijn grote bezwaar is het geluid dat de penning geeft. Jaren terug zag (en hoorde!) ik een filmpje waarin eerst getoond werd hoe het voor ons klinkt als een hond met een penning om loopt. Daarna hetzelfde filmpje, maar nu met het geluid zoals een hond het hoort. Dat is vele malen harder en dat dicht bij zijn oor. Dat is voor mij een reden om altijd aan cursisten te vragen of ze de penning vast willen naaien of af willen doen.

Enkele cursisten hebben een alternatief gevonden: een naamplaatje (te bestellen bij de dierenwinkel) en die op het rugdeel van het tuig door de schoenmaker laten bevestigen. Geluidloos, duurzaam en duidelijk. Al bijna een jaar staat een foto hiervan op mijn PC om er een keer een blog over te schrijven. Als het schrijven van een stukje hier over al niet lukt, begrijp je dat het bestellen en laten bevestigen niet is uitgevoerd.

Het chiplint is de uitkomst voor mij. Te bestellen via internet, met een (beperkte) keus in kleur en vorm. Na een week in huis samen met een handgeschreven kaartje! Mooi, geluidloos, maar waarschijnlijk minder duurzaam dan de penning. Op de foto hangt het chiplint nog aan het achterste oog van het tuig. Dit bleek onhandig omdat bij het aan en af doen het oogje van het chiplint in de weg zit. Daarom heb ik het lintje nu aan het oog tussen haar schouderbladen bevestigd.