7-11-2014 rust

Jet haar herderbloed kruipt waar het niet gaan kan. Als er beweging is in huis, vindt zij dat ze het in de gaten moet houden. Ze heeft de meeste rust als wij (inclusief de katten!) of een van ons beide stil zitten. Vooral 's avonds kan ze zich dan helemaal overgeven aan slapen. Overdag is ze tijdens het dommelen nog steeds alert op het langs lopen van de katten of ons. 's Avonds gebeurt het geregeld dat ze zo ver weg is dat het haar ontgaat. Soms glijdt ze slapend van haar kussen af en snurkt dan half op haar rug verder.
Ze ligt ook graag op haar rug en parkeert zichzelf bewust zo bij een kussentje, dat ze er met haar kop op kan liggen.

Overdag pakt ze vaker en makkelijker een slaapmoment. Soms is ze in huis zo rustig, dat het niet past in het 'traditionele' plaatje van een jonge hond. Waarna Paul mij subtiel er op wijst dat ik bij cursisten zo hamer dat hun honden voldoende slaap- en hersteltijd hebben. Heb ik zo gericht aandacht geschonken aan het leren rust vinden in huis, ligt Jet te slapen, vraag ik me af of ze wel fit is....

Het lijkt er op dat ze wat vaker op haar kussen op 2 meter afstand van ons gaat liggen (mits de katten haar niet voor zijn). Al is het nog steeds minder vaak dan in de tijd dat Pien er nog was. Waarschijnlijk waardeert Jet het erg als er een tweede hond in huis zou zijn. Wij ook, maar aangezien ik mijn handen nog vol heb aan Jet zal ze het in huis met het gezelschap van de katten en ons moeten doen.