25-1-2015 uitdagingen hulphond oefenen

Dit zijn op het moment onze uitdagingen in de hulphondoefeningen:

Jet vindt het geven het leukste onderdeel. Doordat ze hier zo fanatiek in is, wil ze het liefst direct na het openen van de la het voorwerp pakken om het daarna aan met te kunnen geven. Alleen wil ik graag dat ze wacht tot ik het vraag. Na aanleiding van de vervolgles afgelopen vrijdag, heb ik de norm verhoogd. In plaats van clicken voor het open trekken van de la, click ik nu pas voor het oogcontact na het openen van de la. Dat is een leuke uitdaging voor ons allebei. Ik moet erg snel reageren en Jet moet er hard over nadenken.

Het is grappig om te zien dat Jet nog onderscheid maakt tussen het duwen van de keuken- en kamerdeur. De keukendeur is de eerste deur waar we mee begonnen zijn om dicht te duwen. Momenteel begrijpt ze dat ze naar de achterkant moet lopen om de deur dicht te kunnen duwen terwijl ik op een meter afstand sta. Bij deze deur is mijn praktische doel gehaald, als ik op mijn burostoel kan blijven zitten en Jet deze deur op mijn vraag dicht duwt. Daarvoor moet ze een meter of 4 bij me vandaag lopen, uit zicht aan de achterkant van de deur gaan staan en deze dicht duwen.
De kamerdeur vindt Jet lastiger. Behalve dat deze deur nieuwer voor haar is, helpt het ook niet dat er op een halve meter naast de deur een bank staat en ze daardoor geen ruimte heeft om te draaien. Bij deze deur is mijn einddoel dat Jet de deur dicht duwt terwijl ik op 2 meter afstand op de bank zit. Dat is een makkelijkere positie dan vanuit de werkkamer de keukendeur. We zullen zien bij welke deur het einddoel het eerst gehaald wordt.

Ondanks dat Jet geen oefeningen heeft gedaan tijdens de vervolgles, was ze toch volledig voldaan en moe. Dit kwam door Max zijn aanwezigheid! Ze hebben zich weer goed vermaakt met elkaar.