27-5-2015 oefenwandeling met Reus

Vandaag heeft Jet voor het eerst met Reus een oefenwandeling gemaakt. Doordat Reus en Jet beiden veel afstand nodig hadden, was het voor beiden een erg geslaagde oefening. Meestal bouwt Jet positieve spanning op van de combinatie van een vers spoor en het zien van een andere hond. Doordat de afstand nu groter (100 meter) was en door het hoge gras Reus voor Jet regelmatig uit zicht verdween, had Jet de rust om tussendoor te snuffelen en te ontspannen.
Jet had genoeg ruimte in haar hoofd even naar Reus te kijken en daarna zelf te kiezen om door te lopen.
Op de terugweg liepen we een stuk parallel met een parkeerplaats er tussen. De honden liepen voor elkaar uit zicht, alleen ving Jet Reus zijn geur op. Ook dat kon ze nu goed hebben. Ze bleef even staan met haar neus omhoog en liep daarna weer verder.
Thuis was ze voldaan, maar ook snel hersteld. Dat is een bevestiging dat het een leerzame oefening was, zonder dat het (te) veel van haar heeft gevraagd. Dan had het herstel langer geduurd.

Kleurspoeling

Vorige week vond Jet dat ze toe was aan een kleurspoeling. Daarvoor heeft ze in een verse hoop paardenmest gerold, die veel weg had van een koeienvlaai. Dit heeft ze nog niet eerder gedaan. Ik heb haar maar opgevat als een hint om haar te laten zwemmen.