29-5-2015 hulphond oefenen

We oefenen ondertussen rustig door met de hulphond oefeningen. Het openen van de koelkast gebruiken we dagelijks om Jet haar vlees te pakken. Ook met een beetje afleiding van de katten is dat inmiddels haalbaar voor Jet. Ik moet wel rechts en binnen een meter van de koelkastdeur staan anders is ze de kluts kwijt.

Het aangeven van de sloffen lukt vanaf een paar meter vanaf twee plekken. De eerste keer vraagt nadenktijd, maar dat geldt bij de meeste hulphondoefeningen. Laatst had ze per ongeluk 2 sloffen tegelijk in haar bek!

De deur naar de hal gaat zwaar in het slot. In het filmpje heeft Jet twee keer nodig voordat ze zo hard duwt dat de deur in het slot valt.

De was uit de wasmachine halen was een gok voor het filmpje. Dit was de tweede keer dat ze iets uit de wasmachine trok en ze bedacht nu zelf en voor het eerst dat ze het me aan ging geven. Leuk hoe ze mee en nadenkt!

Het opruimen is de nieuwste oefening die we met vlagen oefenen. De moeilijkheidsgraad zit in de positie van de bak. Zolang deze dicht bij mij staat, kan Jet over een grote afstand dingen in de bak leggen. Ik oefen nu dat de bak steeds iets verder van mij af staat. Dat is een hersenkraker voor Jet.

Laatst hebben Jet en ik samen de vaatwasser uitgeruimd. Het afwisselend open trekken en dicht duwen van lades vond ze leuk om te doen. Het hangt wel van het moment af. Er zijn ook dagen dat ze me waterig aankijkt als ik een van de hulphondoefeningen vraag, dan kan ik het maar beter zelf doen. Maar meestal waardeert Jet het oefenen als quility time.