24-6-2015 matras

Jet heeft twee nieuwe matrassen. Een vervangt een babymatras dat onder de werktafel lag. Helaas vond een van de katten het af en toe nodig om op deze matras te plassen. Dat maakt Jet niets uit, maar mij wel! Vandaar deze nieuwe matras, dat glad en waterafstotend is. Hopelijk is het voldoende ontmoedigend voor de kat, zodat ze een meter verder loopt en op de kattenbak gaat plassen.
Om te voorkomen dat de kat het benchkussen als alternatief zou kiezen, heb ik voor de bench ook een nieuw matras gekocht (Biabed). Tot nu toe is de kat door gelopen naar de kattenbak.

Zoals op de foto te zien is, ligt Jet met haar kop naast het kussen (en bijna in de kattenbak). Zo ligt ze geregeld, terwijl het matras groot genoeg is. Haar andere (en ook die van mij) favoriete lig positie is op en tegen mijn voeten aan.

Voor wie het nog niet wist: om in de REM slaap te komen, is het nodig dat een hond languit kan liggen. De REM slaap is nodig om te herstellen en heeft daardoor invloed op het stressniveau van de hond.