27-6-2015 TTouch vervolgles

Samen met een groepje cursisten hebben Jet en ik gisteren vervolgles TTouch gekregen van Frijke Dijkstra. Daarin werden lesonderdelen uit de cursus opgefrist en geoefend met elkaar en de honden. Ook had Frijke nieuwe onderdelen op het programma staan. Waarbij voor alle cursisten inclusief mijzelf de bandage sumo een bijzondere ervaring was. Fascinerend om te ervaren wat het effect kan zijn van licht contact van een 'rekverband' kan zijn.
Jet mocht gisteren voor de tweede keer het effect van de bodywrap ervaren. De bandages om de achterpoten hebben we de laatste tijd thuis gebruikt om haar uit haar kop naar haar achterpoten te krijgen. In de loop van de filmfragmenten is te zien dat ze steeds meer met haar aandacht bij zichzelf en mij komt (in plaats van de buitenwereld) en het tempo naar beneden gaat. Ook had ze nu de rust in haar kop om haar aandacht bij de obstakels op de grond te houden. De vorige keren was ze daar niet of veel minder mee bezig omdat ze afgeleid was of juist alleen maar op mij gericht. Het was mooi om te zien dat het kwartje aan het vallen is en dat het meer fysieke en mentale balans brengt.
Na afloop van de les waren we allebei erg voldaan en ontspannen. Nu ook voor ons de kunst om deze onderdelen in ons (oefen)ritme op te nemen.