3-7-2015 vervolgles hulphond

Voor de vervolgles hulphond door Judith Kamminga gisteren, hebben we weer een filmpje gemaakt hoever we zijn met de hulphondoefeningen.

In de afgelopen periode is het kwartje gevallen voor de combinatieopdracht 'trek-duw' voor het openen van de deur van de vaatwasser. Jet bedenkt nu zelf tot hoe ver ze trekt en wanneer ze overstapt op duwen. Ik blokkeer nog wel de deur aan de rechterkant, zodat ik de deur tegen kan houden als ze hem dicht in plaats van open wil duwen. Het is nu niet meer nodig om haar naar de linkerkant te wijzen voor het duwen, dat bedenkt ze zelf. Om verwarring te voorkomen, oefen ik het dicht duwen van de deur even niet.
Het uittrekken van een trui hebben we de afgelopen tijd niet geoefend. Dat was voor ons beiden te merken. Ik had de verkeerde positie voor het uittrekken van de mouwen. En Jet wilde de rits naar zich toe in plaats van naar beneden trekken.
Daar blijft onze uitdaging zitten, om de hulphondoefeningen te integreren in het dagelijks leven. Dat doen we met de koelkast- en kamerdeur (waardoor deze ook aardig stabiel zijn), maar de overige onderdelen blijven beperkt tot oefenmomenten. Deels komt dat omdat Jet niet altijd te porren is om in actie te komen of haar aandacht bij andere zaken heeft. Daarom ligt de komende periode de focus op sneller schakelen van niets naar een oefening. Met tips van Judith gaan we daarmee aan de slag.
Als Jet eenmaal in de oefenmodus staat, kan ik grotere stappen maken. Zoals het opruimen, dat deed Jet in het filmpje over de dubbele afstand van wat de laatste keer haalbaar was. Ze had geen last van cameravrees en de aanwezigheid van worst verhoogde de motivatie.
We gaan weer vol inspiratie aan de slag (als de temperatuur gedaald is).