18-11-2015 groenten eten

Na aanleiding van artikel van Dierbewust.nl heb ik een nieuwe poging gewaagd om Jet groeten te laten eten. We zijn succesvol begonnen met geprakte overrijpe avocado goed gemengd door de Carnibest. Daarna heb ik apart voor Jet wortels gekookt en gepureerd, ook dit at ze gewoon op. Alleen was de (te grote hoeveelheid) wortel waarschijnlijk de oorzaak van nachtelijke diarree. Om die reden waren we even helemaal klaar met het groeten voeren.
Na een week normale ontlasting heb ik de draad weer opgepakt. Deze keer met gekookte en gepureerde broccoli. Jet lijkt het prima te vinden zolang het gepureerd en goed geprakt is. Van de ongeprakte doperwtjes belandde de helft naast de voerbak. Gesneden diepvries spinazie is wel fijn genoeg naar Jet haar idee en eet ze helemaal op.
Het was daarom een gokje wat ze met gesneden sperziebonen zou doen. Tot mijn genoegen at ze alles op. Wellicht vindt ze sperziebonen lekkerder dan doperwten...
Inmiddels liggen er wat bakjes met gekookte en gepureerde groeten in de vriezer klaar voor Jet, evenals de diepvriesspinazie in verdeelblokjes. Zo wordt de drempel tot uitvoer lager wordt en het een automatisme voor mij wordt.

Voor het artikel van Dierbewust zie hier.