18-6-2016 uit de vacht

Jet haar logica van verharen heb ik nog nooit begrepen, maar consequent is ze wel. In plaats van verharen in het voor- en najaar, kiest zij voor verharen in de zomer en winter.
Sinds een week is ze eindelijk haar wintervacht kwijt en oogt ze een stuk smaller. Het is leuk om te merken dat het kammen nog steeds een stijgende lijn laat zien. Deze keer vond ze het kammen op haar hals en borst zelfs lekker, ze ging er echt voor zitten.
Nog steeds verdeel ik het kammen over ongeveer 4 sessies, verspreid over 2 weken. Met als reden dat niet al het haar tegelijk los laat, maar ook om het kammen voor Jet positief te houden. Daarin blijf ik zoeken wat haar helpt. Soms is dat binnen (onder toezicht van de kat...), de andere keer buiten. Buiten heeft ze afleiding van geurtjes en geluiden, dat lijkt haar te helpen.
De positie kiest ze zelf en verschilt per keer. We starten staand, soms gaat ze zitten een andere keer glijdt ze door naar liggen.

Voor het komende half jaar zijn wij verlost van rond slingerende plukken haar. Jet is de komende maand bezig met het aanvullen van haar zomervacht.