10-2-2016 verharen

Net als vorig jaar liet Jet in twee weken tijd haar vacht los. Ze doet dit kort en krachtig: in die weken gaat het haar er in dikke plukken uit. Vervolgens heeft ze nog maar een heel dun en kort laagje haar over. Waardoor ze er weer uit ziet als een slungelige, jonge hond.
Inmiddels zijn we twee maanden verder en lijkt haar vacht weer hersteld. Dat wil zeggen dat ze een compacte en dikkere laag haar heeft, alleen is dit haar veel korter dan haar vorige vacht. Ze lijkt hierdoor een stuk breder en stoerder.
Het is mij een raadsel wat Jet haar logica van het verharen is. Een verband met haar loopsheid eind augustus kan ik niet ontdekken. Het is ook niet handig van haar om in december en januari zo dun in het haar te zitten. Net in de periode dat we vorst hadden. Al heb ik niet gemerkt dat ze er last van had.
Ondanks dat ze nu veel korter haar heeft (lijkt mij logisch als zomervacht), heeft de vacht zich nu wel aangepast aan de winter door veel haar aan te maken.

We laten ons verrassen door de volgende verhaaractie. Waarschijnlijk hartje zomer, waarna ze in augustus met lang winterhaar rond loopt.