27-2-2016 loops

Achteraf hadden we het kunnen voorspellen, maar Paul en ik hadden niet in ons hoofd zitten dat het Jet haar tijd was om loops te worden. In plaats daarvan constateerden we vorige week zaterdag los van elkaar dat ze loops was. Niet doordat we bloed hadden gezien, maar door Jet haar afwijkende gedrag.
Paul vond dat ze hangeriger en kleffer was naar hem. Naar zijn idee was het verder overduidelijk van haar af te lezen dat ze 'in een situatie' zat, zoals Paul dat bij Jet noemde. Na doorvragen bleek dat hij vond dat ze lodderiger uit haar ogen keek en haar oren meer opzij hingen.
Mij was het 's ochtends opgevallen dat ze zich bij een dochter van een cursist opzij had ingeparkeerd en daarbij haar staart opzij deed.
Hoe dan ook Jet bevestigde onze beiden constateringen door bloedverlies later op de dag.

Gedurende de vorige loopsheden was ze gevoeliger in het contact met haar hondenvrienden. Daardoor was spelen vaak geen succes omdat ze het bij het minste of geringste al te ruig vond. De afgelopen week was daar niets van te merken en heeft ze voluit met Themba en Luna gespeeld.

Tijdens het uitlaten heeft Jet het nu extra druk met het opnemen van alle geuren. Ze stond gisteren zelfs even te klappertanden bij een graspol. Dat is emancipatie ten top, want dat had ik tot nu toe alleen bij intacte reuen gezien bij de geur van een loopse teef.