9-4-2016 kussen

Jet ligt het liefst in onze buurt en zoekt vaak lichaamscontact door tegen een voet of been aan te liggen. In de werkkamer is deze wens voor haar te combineren met zacht op een kussen liggen. Omdat er een matras (Biabed) onder de tafel lig, waar ik met mijn voeten op zit.
In de woonkamer ligt voor de bank een kussen voor de bank. Als ze echt moe is en we zitten allemaal langdurig stil, gaat ze op het andere kussen bij de muur liggen.
In de keuken ligt het kussen (dikke Fatboy) in de hoek onder het raam. Toch kiest ze er meestal voor om op de harde, koude vloer te liggen. Als we aan tafel zitten, ligt ze onder de tafel. Als we in de keuken bezig zijn, bij voorkeur voor de koelkast. Nee, dit is niet handig, maar naar Jet haar idee wel heel gezellig en overzichtelijk. 

Voordat Jet de rust in haar kop heeft om op de Fatboy te gaan liggen, moet er meestal kwartier tot half uur rust in de keuken zijn. En dat is niet snel het geval. Als wij al lang genoeg op onze kont zitten, meldt zich vaak een van de katten. Jet vindt dat ze daar als herder over moet herderen. Daarin voeren wij een ontmoedigingsbeleid.
Ik had gehoopt en verwacht dat ze in de loop van de tijd meer uit zichzelf op het kussen zou gaan doen. Dat doet ze wel, maar minder dan ik zou willen. De reden waarom ik graag wil dat ze vaker op de Fatboy ligt (behalve dat ze daar lekkerder ligt), is dat ze daar rustiger ligt, mits ze het zelf bedacht heeft. De kans dat ze daar gaat slapen is groter dan dat ze ergens op de grond ligt. De slaaptijd kan ze goed gebruiken om haar mentale emmertje te legen.
We zijn nu actiever bezig met een stimuleringbeleid ten aanzien van het liggen op de Fatboy. In de hoop dat ze meer duidelijkheid heeft t.a.v. de katten (blijven liggen op het kussen) en eerder een dutje doet.
Alleen verstoort een van de katten soms dit plan door de Fatboy in te pikken en hoe....