22-7-2016 op bed met katten

Iedere avond weer geniet Jet er van dat ze vanaf januari op bed mag liggen. Groot was haar verbazing (en verontwaardiging) op het moment dat Sjors in het voorjaar al op bed lag, op het moment dat Jet de slaapkamer in kwam. Jet haar behoefte om op bed te liggen, won het van haar ongemak en twijfel. Jet koos er toch voor om op bed te stappen. Sjors bleef maar even liggen en de opluchting bij Jet was zichtbaar.

Voordat we een houtkachel hadden, lagen de katten bijna iedere nacht op bed. Sinds de houtkachel verkiezen de katten 's nachts de warme woonkamer boven de slaapkamer. Ook in de zomer.
Groot was dan ook iedereen zijn verbazing toen de andere kat Bibi op bed lag! Nog groter was onze verbazing toen bleek dat ze van plan was de hele nacht op bed te blijven liggen. Heel gezellig naar mijn idee, Jet dat er zo het hare van. Ondanks dat, ging ze wel op bed liggen. Eerst nog wat argwanend, later languit snurkend.

Het kon nog gekker, een dag later lagen beide katten op bed! Mijn verbazing was groter dan die van Jet, ze leek zich er inmiddels in te schikken dat de katten ook op bed doen wat ze blieft. Beleefd draaide ze zich op een rolletje in een overgebleven hoekje van het bed.

En zo blijkt het onmogelijk mogelijk: Jet ligt met de katten op bed te slapen. Dat had ik niet gedacht toen ze als pup na een tel naar de katten kijken al in het blaffen schoot. Ondertussen denk ik dat Jet het een zegen vindt als de katten 's nachts weer bij de nagloeiende houtkachel liggen. Gezien de zomerse temperaturen, is dat voorlopig nog niet aan de orde.