15-9-2016 Jet heeft gelijk

Waarschijnlijk doet Jet (voor mij ongemerkt) iedere dag haar best mij een wijze les te geven. De dagelijkse praktijk is dat de boodschap slechts af en toe bij mij binnen komt, zoals afgelopen week.
We zijn aan de wandel en komen tussen de bomen door bij de weg uit. Jet ziet iets wat haar spanning oplevert, gaat strak stil staan, tilt haar voorpoot op, kijkt en begint daarna kort te grommen. Ik ben verbaasd want ik zie alleen op 10 meter 2 fietsers stil staan aan onze kant van de weg. Toegegeven, in Jet haar beleving wijken de fietsers af van het protocol: stil staan in plaats van fietsen. Ze zijn ook nog met 2 personen en kijken en wijzen in onze richting.
Dat hoort eigenlijk schriftelijk in drievoud een dag van tevoren aangevraagd te worden bij Jet.
Om te voorkomen dat bij Jet de spanning nog hoger oploopt en ze in het blaffen schiet, benoem ik naar haar dat het 2 stil staande fietsers zijn en laat haar in mijn buitenste hand van de fietsers weg lopen. Ondanks haar spanning gaat ze mee in mijn plan. Ik blij en bij Jet zakt spanning genoeg om verderop te gaan snuffelen.
Inmiddels weet ik dat Jet haar visie op de wereld en protocollen afwijkt van die van mij. Toch ben ik verbaasd dat de fietsers een issue waren. Ondertussen fietsen de 2  fietsers voorbij terwijl Jet snuffelt en ze geen blik waardig gunt.
Dat lijkt mij een gepast moment om mijn geplande richting te vervolgen. Bij het omdraaien komt de aap uit de mouw: er loopt een andere hond aan de overkant van de weg.... Sorry Jet, ik keek niet verder dan de fietsers. Je had gelijk!