20-11-2016 wassen en drogen

Alsof Jet aanvoelde dat de turbo afdrooghanddoek en wasbol in bestelling die middag geleverd zouden worden:
Jet en ik liepen onderaan de dijk langs het Reitdiep door het hoge Pitrus. Op een dicht begroeid deel liep ze achter me, om daarna met een bruine vlek achter haar oor weer bij me te komen. In de tijd dat ik zig zag de distels wilde vermijden, had Jet ongezien in de schapenkeutels gerold.
Op het moment dat ze aan de andere kant van de dijk overwoog in het Reitdiep te zwemmen, leek me dat een strak plan in verband met de mestvlek. Al vreesde ik al dat ze tijdens het zwemmen haar kop te hoog zou hebben om de vlek nat te maken. Dat was helaas ook het geval. Ondanks dat genoot Jet van een paar 'baantjes trekken'.

Terwijl Jet thuis onder tafel zichzelf aan het droog likken was, werd de bestelling bezorgd. Dat kwam goed uit! Met de Soggy super shammy hondenhanddoek heb ik haar eerst afgedroogd. Wat een verademing om niet na een paar halen al te moeten wisselen naar de volgende handdoek. Door de 'noodles' heeft de handdoek een groot oppervlak en absorberend, sneldrogend vermogen.

Een deel van de mestvlek was er bij het afdrogen al uitgegaan. De rest heb ik behandeld met de 'wasbol': WoofPouf showsheen blauw. Bij het nat maken en wrijven, laten de balletjes in de spons wat zeep los. Handig, geen geknoei met shampoo en ideaal om een vlek weg te werken. Daarna heb ik de plek nog even droog gewreven met de turbo handdoek en wit was Jet weer.