29-5-2017 zonprotocol

Deze blog gaat over de eerste warme periode in het jaar. Met Jet liep ik tijdens een oefenwandeling met andere honden, over het Zernike terrein. Op verschillende plaatsen staan picknicktafels waar een groot deel van het jaar mensen op zitten. Dat heeft Jet haar goedkeuring. Al vindt zij het zelf leuker om een tafel als behendigheidsmateriaal te gebruiken (alleen na mijn toestemming). Tot zover is er niets aan de hand.
Dat is wel het geval als mensen (voor Jet) ineens op (voor Jet) onvoorspelbare plaatsen op de grond gaan zitten zonnen of werken. De eerste persoon die we zo troffen terwijl we omdraaiden om afstand te creëren ten opzichte van een andere hond, was net achter ons tegen een lantaarnpaal aan gaan zitten. De vraag was wie van ons het meeste schrok. Jet die ineens oog in oog stond met een vrouw of de vrouw met een blaffend Jet tegenover zich? Gelukkig ging Jet snel in op mijn suggestie de andere kant op te lopen en stopte met blaffen.
Verderop troffen we nog 4 mensen die op de grond zaten. Jet en ik waren nu voorbereid. Daardoor hielden we meer afstand en had Jet genoeg aan een paar seconden observeren. Daarna kwam ze tot de conclusie dat het zonprotocol weer in werking was getreden. Volgend jaar ontvangt zij graag schriftelijk in drievoud, 2 dagen voor de inwerking treding van het zonprotocol een bericht hier over.

Volgens Jet is het met dit weer het lekkerste om wat baantjes te trekken, maar niet zonder nut of doel. Er moet wel een voorwerp gezocht en gebracht worden. Het liefst zo snel mogelijk!