7-9-2017 Saar en Jet

Sinds vorige week woont herplaatser Saar (Griekse afkomst, bijna 9 jaar) bij ons. Voor de vakantie heeft Jet tijdens een paar wandelingen kennis met haar kunnen maken. Waarbij Jet haar goed had gekeurd.
De kennismaking vorige week was voor Jet even spannend, daarna was het snel duidelijk dat ze elkaar herkenden. Het was opvallend hoe klein hun persoonlijke zone is. Het lijkt er op dat Jet de aanwezigheid van Saar weet te waarderen. In de zin van een soortgenoot om mee te communiceren, ondanks dat Saar nog niet in Jet haar speluitnodigingen in gaat. Ze zoeken elkaar op om even te neuzen  en staan (soms) binnen samen op de uitkijk. Buiten delen ze veel snuffelmomenten en vooral hun liefde voor de waterbak van de paarden.

Wat opvalt, is Jet haar blik (en mening) over sommige van Saar haar acties. Bijvoorbeeld op het moment dat Saar blafte toen Paul op de motor thuis kwam. Of als Saar opspringt bij het oppakken van de lijn. Wij lezen op Jet haar voorhoofd 'mag niet'.

Naar mijn idee waardeert Jet Saar haar gezelschap (en wij ook). Het enige minpuntje is dat ze nu nog bij Saar in de kamer slaapt in plaats van boven bij ons. Na een paar onrustige nachten, ontstaat er inmiddels meer rust. Waarbij wij het idee hebben dat Jet (en onze) aanwezigheid Saar helpt om te ontspannen.

De eerste week was voor iedereen onrustig, intensief en wennen (ik leef weer helemaal mee met de cursisten met een pup of nieuwe hond in huis). Inmiddels is het nieuwe er af en beginnen we onze draai te vinden. Alleen de interactie met de katten is nog een puntje.