Behendigheid

Samen actief

De behendigheidscursussen staan open voor honden die de combicursus (en daarvoor de vervolg- en basiscursus) hebben afgerond bij hondenschool Akili. Daarnaast is een voorwaarde dat de honden in de hoogte uitgegroeid zijn (dit houdt verband met de belasting van de gewrichten). De minimumleeftijd voor kleine honden is 8 maanden, middenslag honden 10 maanden, grote honden 12 maanden, forse/zware rassen 14-16 maanden.

In de instapcursus leren de blanco honden alle toestellen aan. Natuurlijk gebeurt dit ook op basis van de clickermethode. Dat betekent dat de hond niet gedwongen, maar gestimuleerd wordt om er zelf voor te kiezen een toestel te nemen. Bij het aanleren van toestellen op deze wijze is het voor iedere hond mogelijk veel plezier te beleven aan behendigheid! De instapcursus bestaat uit een kwartaal wekelijkse lessen van een uur met als einddoel dat de hond alle toestellen met plezier neemt.

Na de instapcursus volgen de trainingen van de behendigheidlessen op verschillende niveaus. Bij de beginners wordt getraind op het uitbouwen van de afzonderlijke toestellen tot parcoursjes. Bij de gevorderden ligt de nadruk op verfijning en wordt bijvoorbeeld getraind op snelheid, wissels, hond op afstand laten lopen etc.

Behendigheidtrainingen duren één uur en worden het hele jaar gegeven (in verlichte en droge paardenbak), het lesgeld is €120,00 per kwartaal.

Voor startdata zie agenda en lestijden voor de lesdagen.