Hulphond

Leer je hond de afstandsbediening brengen

Kunstjes doen met je hond is plezier voor beiden. Waarom zou je hem niet iets aanleren waar je zelf ook iets aan hebt? Dit is mogelijk in de cursus hulphond. Aan bod komen de basisvaardigheden duwen, apporteren en trekken. Je leert hoe je jouw hond kan leren een deur, kastje, lade dicht te duwen. Daarna komt aan bod hoe je  vanuit beheersing spullen aan kan geven.  Tot slot leer je hoe je jouw hond kan leren trekken. Dit kan je toepassen in het uittrekken van sokken, deuren openen, jas uittrekken etc.
Voor jezelf en je hond is dit een uitdagende vorm van hersengymnastiek. Veel honden vinden het geweldig om een ‘echte’ taak voor en met jou uit te mogen voeren. Door de samenwerking versterk je de band met je hond!
De lessen worden gegeven door Judith Kamminga. Zij leidt sinds 2003 hulphonden op, samen met mensen met een lichamelijke beperking.

Tijdens de lessen komen de honden een voor een in het leslokaal om te oefenen. De andere cursisten kijken en leren ondertussen mee.
Op zaterdagmiddag 26 januari is er een verdiepingsles voor de cursisten die eerder de hulphondcursus gevolgd hebben. Op dit moment staat er nog geen nieuwe hulphondcursus gepland.