Basiscursus

Begrijp uw hond en hij begrijpt u

De basiscursus is bedoeld voor honden die de puppycursus hebben afgerond. Voor honden die geen puppycursus hebben gevolgd is de minimumleeftijd 6 maanden. De basiscursus is een intensieve training die bestaat uit 10 lessen, waarbij er 2 lessen per week worden gegeven. In totaal krijgt u 4 theorielessen van 1,5 uur zonder hond en 6 praktijklessen van 45 minuten met 4 honden. Op deze manier rondt u de cursus in 5 weken af en is het resultaat van de 10 lessen veel groter dan van 10 wekelijkse lessen. Zie lestijden.

Tijdens de theorieles is er veel aandacht voor de persoonlijke ervaringen met het trainen van uw eigen hond. Daarnaast wordt onder meer ingegaan op kalmerende en stresssignalen, hondengedrag, lichaamstaal, probleemgedrag en verzorging. Deze theorieles volgt u zonder hond.

Tijdens het praktijkgedeelte wordt op basis van de clickermethode gewerkt naar de volgende doelen:
• lopen aan een slappe lijn;
• vanuit ontspanning andere honden passeren en ontmoeten;
• vanuit ontspanning mensen passeren en ontmoeten;
• zit op vraag;
• liggen op vraag;
• hier komen op vraag;
• de lijn aan en af doen terwijl de hond blijft zitten;
• blijven zitten voor voerbakje;
• contact opbouwen tussen eigenaar en hond.

Indien uw hond niet bij Hondenschool Akili de puppycursus heeft gevolgd, volgt eerst een individuele kennismaking. Het doel hiervan is een beeld te krijgen van het karakter en de levensloop van uw hond zodat de training hierbij kan aansluiten.
Bij honden met probleemgedrag wordt bekeken wat haalbare trainingsdoelen zijn. Het is onmogelijk om binnen 10 lessen een perfecte hond af te leveren, wel is het mogelijk om een gedegen stap in de goede richting te zetten voor het ombuigen van probleemgevend gedrag. De opzet is dat u voldoende handvatten krijgt om het gewenste gedrag verder uit te bouwen.

De basiscursus bestaat uit 10 lessen. Het lesgeld bedraagt €163,50 voor honden die aansluitend op de puppycursus meedoen (inclusief het boek In gesprek met je hond).
Voor honden die geen puppycursus hebben gevolgd bedraagt het lesgeld €178,50, dit is inclusief een clicker en het boek Kalmerende signalen. Het lesgeld van de basiscursus dient voor aanvang van de cursus te worden voldaan.

Voor startdata zie agenda en bij lestijden vindt u een overzicht met de lestijden en -dagen.

Wilt u zich direct inschrijven voor de basiscursus? Dat kan via het inschrijfformulier of via 050-5790596.
Wilt u nog meer informatie of over iets overleggen? Stuur een mail naar info@akili.nl of bel naar 050-5790596.
Na ontvangst van uw gegevens neem ik contact met u op voor de kennismaking.