Myra

Myra - pup uit Kroatië

De ervaring die ik heb opgedaan bij Iris, heeft voor mij veel verschil gemaakt. Niet alleen heb ik een ontzettend goed beeld van wat mijn pup wel en niet aankan, ook voor mijn oudere hond was er alle tijd en aandacht om vragen te stellen.

Wat mij het meest opvalt bij Akili is de betrokkenheid en vooral ook het leren lezen van je hond op alle vlakken. Alles gericht op kalmerende signalen en hierop inspelen. Ik merk dat door deze aanpak mijn pup weet dat ik haar begrijp en dat ik haar bewuste feedback kan geven.

Ik ben een persoon die erg perfectionistisch is en daardoor misschien zo nu en dan teveel of te lang iets vraag van mijn hond. Door de manier van werken bij Akili ben ik erachter gekomen, dat door goed op je hond te Letten, je ziet wanneer iets wel of niet geland is. Het is dus niet altijd gericht op het resultaat, maar vooral het proces wat jij als baas met je hond doormaakt.

Myra is een hondje uit Kroatië, in eerste instantie verwachtte ik bijvoorbeeld veel van haar, het woordje  'moet' was vooral een boosdoener. Ik ben er achter gekomen door naar haar te luisteren, dat kleine stapjes, grote vooruitgang betekenen en grote stappen je soms direct terug bij af brengen.

Kortom bij Iris leer je de hond kennen en mischien nog wel belangrijker jezelf als eigenaar!